Volkskrant wil bijlage van New York Times

André (Dr.E)
De Volkskrant overweegt om wekelijkse Engelstalige bijlage toe te voegen van de New York Times. De krant heeft momenteel een straatonderzoek naar de belangstelling voor de bijlage afgerond, maar de resultaten hiervan zijn nog niet bekend.

In de Amerikaanse bijlage zou een selectie van de beste artikelen uit de New York Times van de afgelopen week moeten komen. Deze artikelen behandelen verschillende thema's: verhalen over het leven in Amerika; maar ook onderwerpen op het gebied van wetenschap, economie en cultuur.

De Franse krant le Monde heeft sinds een jaar een zelfde bijlage van de New York Times. Dit heeft ervoor gezorgd dat de krant door meer hoogopgeleiden werd gelezen en de losse verkoop op zaterdag steeg.

Adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant, Arie Elshout, is er nog niet zeker van dat de bijlage er daadwerkelijk komt: "Er zijn nog heel veel aarzelingen. Het plan heeft gevolgen voor de indeling van de zaterdagkrant en er zijn hoge kosten aan de bijlage verbonden. Het is de vraag of we die zullen terugverdienen."

Elshout vervolgt: "Daarnaast vragen we ons heel erg af of onze lezers zitten te wachten op een Engelstalige bijlage. Momenteel zijn we bezig met het ondervragen van ons abonneepanel over dit onderwerp. We zijn nog lang niet aan besluitvorming toe."