Ex-bokser volbrengt marathon van Londen

Ferry (Veerboot)
Dat ex-topsporters iets anders doen dan waarmee ze zich normaal bezig hielden is niets bijzonders. Wel in het geval van ex-bokser Michael Watson.

Vorige week zaterdag was de start van de Londense Marathon. Na zes dagen, twee uur, 26 minuten en 18 seconden was hij de laatste loper die de finish passeerde. Watson is niet zomaar een loper. Na een bokspartij in 1991 liep hij dusdanige hersenbeschadigingen op dat de prognose was dat hij nooit meer zou lopen. Na de 12de ronde zakte hij in mekaar en lag vervolgens 40 dagen in coma, en voor zijn leven werd gevreesd.

Op de laatste dag van zijn marathon werd hij vergezeld door ex-bokser Chris Eubank, de bokser die de hersenbeschadigingen toebracht. Eubank: "Het was een erg emotionele dag en ik voel een beetje schaamte dat ik zo weinig heb gedaan in verhouding tot wat hij voor mekaar heeft gekregen. De steun die hij kreeg was overweldigend."

En hoewel hij nog altijd gedeeltelijk verlamd is deed hij over elke mijl een uur. Watson zei dat de eerste dag de pijngrens al bereikt was. Het goede doel waarvoor hij liep was de motor voor zijn prestatie. Niet alle collectebussen zijn geleegd maar nu al staat de teller op een dikke 60.000 euro.

Hier kun je foto's vinden van Watson tijdens zijn marathon.

Met dank aan Beetle voor het vertalen en submitten van dit bericht!