Amerikanen ontdekken terroristenkamp

Nolius
bluebit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan de zuidrand van Bagdad is een onlangs verlaten opleidingskamp voor terroristen ontdekt. Het kamp is ongeveer tien hectare groot en er staan een twintigtal gebouwen. Volgens Amerikaanse legerwoordvoerders was het kamp van de organisatie PLF (Palestijns Bevrijdingsfront) waarvan de leider, Abul Abbas, eerder deze week bij een inval gearresteerd werd door Amerikaanse elite eenheden.

Bij de documenten die in het kamp aangetroffen werden, zaten ook vragenlijsten met vragen als 'Welke soort missies zou je het liefst uit willen voeren?'. Vaak waren deze beantwoord met 'Zelfmoordacties'. Tevens zijn chemicalien, uniformen en gasmaskers gevonden.

In het westen van Irak heeft de twaalfde brigade van het Iraakse leger zich overgegeven. 40 tanks en 1000 wapens zijn hierbij in beslag genomen.

Er is tevens een onderzoek gestart om te kijken of het waar is of Amerikaanse mariniers in Mosul op burgers hebben geschoten. Hierbij zouden tien doden zijn gevallen. Volgens Amerikaanse legerwoordvoerders werden de mariniers beschoten door posities vlakbij het groepje burgers. Er zouden echter geen slachtoffers zijn gevallen onder de burgers.