Sjoerd, Turkije (Ankara) - 15/04

Vincent (Ali Salami)
IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Tegen zijn om het tegen zijn?
Gisteren in de kranten: Baykal claimt verkeerd geciteerd te zijn. Iedereen blijkt (net als ik) over z'n opmerking over een invasie in Noord-Irak gevallen te zijn, maar hij zegt nu dat hij niet bedoelde dat Turkije Noord-Irak allang binnen had moeten vallen, maar dat als de regering zoals ze zegt een "rode lijn" hanteert met betrekking tot Koerdische inname van Mosul en Kirkuk, ze daar ook naar had moeten handelen. Hm. Dan toch oppositie voor de oppositie, tegen zijn om het tegen zijn? Ik weet het niet zo.

Nota
Oh ja, nog een nota over de demonstratie in Ankara: zoals ik al eerder schreef, het verzet tegen de oorlog is hier niet voorbehouden aan een bepaalde groep. In dit geval waren het communisten, die de afgelopen jaren weer veel openlijker actief (kunnen) zijn in Turkije; de leus "Amerika het Midden Oosten uit" wordt hier gedeeld door religieus rechts en seculier links, en vrijwel alles daartussen (met uitzondering van journalisten met Amerikaanse opleidingen, en de aanhangers van het leger).

De rest van het dagboek kun je hier lezen (website Netwerk).