Weblogger Tonie gaat verder bij Quote

Dennis (Klingon)
En van de bekendste webloggers van Nederland, Tonie van Ringelestijn, is terug. Niet op zijn bekende (en gesloten) weblog Tonie.net, maar in dienst van het zakenblad Quote. Deze zal donderdag een digitaal dagboek van vijf ervaren internetjournalisten openen.

Tonie van Ringelestijn werd bekend in 1999 toen hij als n van de eersten in Nederland een weblog startte. Een primeur zorgde voor een nog grotere naamsbekendheid. Hij wist als eerste te melden dat toenmalig PvdA-leider Melkert een geladen pistool in de post had ontvangen. Media volgden pas een week later met hetzelfde nieuws. Dagelijks waren tienduizenden trouwe bezoekers op zijn site te vinden. Eind vorig jaar stopte hij met zijn weblog activiteiten.

Quote zal de vijf webloggers betalen voor hun diensten. Hiervoor moet het dagboek wel zeven dagen per week worden gevuld. Met de weblog hoopt het zakenblad een groter aantal bezoekers naar de site te halen. Volgens hoofdredacteur Kelder hebben de webloggers niet alle vrijheid. "Een specialiteit van Tonie is FC Zwolle, maar met dat hobbyisme is het gedaan. Het moet wel herkenbaar zijn voor de achterban van Quote."