Geheugenuitbreiding voor menselijke hersenen

Gerson (M4stermind)
Wetenschappers van de University of Southern California zijn er na tien jaar in geslaagd een geheugenchip te ontwerpen die mogelijk compatible is met onze hersenen. Ze gebruiken een halfgeleiderchip om de hippocampus, waar herinneringen in worden opgeslagen te vervangen.

De chip wordt eerst op ratten uitgetest, en daarna op apen. Als dit alles goed gaat, wordt het toegepast op mensen. Het werkt doordat de hersenen ook met elektrische signalen werken. De geleerden hebben uitgezocht welke hersendraden een input en een output signaal gaven, en hebben de geheugenchip daarop aangepast. Met een interface en een computerprogramma zou het zelfs mogelijk zijn gewoon complete studieboeken naar je hersenen te uploaden zodat je niet meer hoeft te leren.

Dimitri Kullmann, professor van Neurologie aan het Institute of Neurology twijfelt. Hij zegt dat de chip nog ver weg ligt om daadwerkelijk in menselijke hersenen gebruikt te kunnen worden. "Waarschijnlijk zullen ze tegen grote moeilijkheden aanlopen om de hippocampus uit de menselijke hersenen te verwijderen, en de bedrading van de hersenen met het IC te verbinden."