Ilona, Tel Aviv (Israël) - 30/03

Ferry (Veerboot)
IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Patriots hebben prostituees verdreven
De opstelling van Patriots aan het strand in Tel Aviv heeft nogal wat gevolgen voor een bepaalde vorm van werkgelegenheid. De prostituees aldaar zien hun business afnemen, want het hele gebied is een militair gesloten zone geworden. Het strand aldaar is afgesloten en de meiden zijn eruit gemikt. Hun werkplaats is verschoven naar de andere kant van de weg waar andere ‘werknemers’ hun werkplek angstvallig bewaken. Er is al sprake geweest van enig handgemeen waar de politie aan te pas moest komen. Ook dàt nog!

Anti-semitisme
Anti-semitisme viert deze dagen hoogtij. Het aantal aanslagen op Joden buiten Israël neemt hand over hand toe. Ook de media heeft geen schone handen. Objectivisme is een hoog goed en vrijheid van meningsuiting ook. Tot hoever gaat echter deze vrijheid? De Israëlische kranten stonden er vol van.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.