Ilona, Tel Aviv (Israël) - 21/03

Ferry (Veerboot)
IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Kinderen willen 'astronautenpak' aan
De lente is begonnen. Met gietende regen en enorme plassen. Ik vind dat het meer van Galilea wel genoeg is gestegen. Volgend jaar zijn er nieuwe kansen. Zoveel regen is er in 10 jaar niet gevallen geloof ik.

Ouders moeten op school bijspringen
Ook op vrijdag gaan de kinderen hier naar school. Een zes-daagse schoolweek, net als vroeger in Nederland. Gelukkig was ook de crèche weer open, met één verschil. Vanaf nu moeten de ouders participeren. Logisch, want het omdoen van het gasmasker bij kleintjes onder de drie jaar is geen sinecure en kan een leidster met acht kinderen niet alleen voor haar rekening nemen. Dus werd er vanaf vandaag ingeschreven. Elke ouder moet twee dagdelen per week bijspringen. En elke dag een reservetas extra met luiers (helaas, hij heeft ze nog, zucht), eten, kleren, water etc. En natuurlijk de grote koffer met het gasmasker.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.