Donna, Seattle (VS) - 21/03

Ferry (Veerboot)
IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Amerikaanse vlag in vlammen
Ik heb gisteravond vol woede en afschuw naar de televisie zitten kijken. Enkele demonstranten in Portland (Oregon) waren Amerikaanse vlaggen aan het verbranden zonder enig besef van de consequenties van hun acties! Het laatste wat ik zou verwachten is dat Amerikanen hun eigen vlag verbranden in een tijd waarin ze hun soldaten in Irak zouden moeten steunen. Ik wordt zo langzamerhand misselijk en doodmoe van die demonstranten die niets anders doen dan geweld uitlokken en verkeersopstoppingen veroorzaken.

Waar protesteren ze nog voor?
Demonstraties in Seattle en in het hele land zijn uitgelopen op gewelddadigheden en vele arrestaties. Natuurlijk is het hun grondrecht om te protesteren, maar waar demonstreren ze nu eigenlijk voor? De oorlog is al lang begonnen, en zij zeuren nog steeds over hoeveel geld deze oorlog gaat kosten… kunnen ze niet zien dat hun protest een verloren zaak is? Deze mensen lijken zich niet te realiseren dat ze het recht om te protesteren juist hebben omdat onze soldaten dat recht verdedigen.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.