Tinne, Ramallah (West Bank) - 20/03

Ferry (Veerboot)
IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Moederdag in de bezette gebieden
Vandaag is het moederdag in de bezette gebieden. Mijn zoontje kwam gisteren thuis met een zelfgemaakte en versierde vredesduif, waarop hij 'ik hou van mama' geschreven had. Dit even terzijde voor diegenen die denken dat er in Palestijnse scholen vooral militaire oefeningen gegeven zouden worden.

Buurman gearresteerd
Deze nacht heeft de VS dan Irak aangevallen, mijn man werd wakker en zei dat hij iets hoorde. Vanochtend bleek dat wat hij hoorde natuurlijk niet uit Bagdad kwam, maar wel de arrestatie van enkele buurmannen was. Nog wel degene die de satelliet had geïnstalleerd waarmee wij o.a. Netwerk kunnen volgen op de TV. Vanochtend bleek ook dat het Palestijnse Ministerie van Onderwijs het basisonderwijs en de kleuterscholen gesloten had verklaard. We keken dan ook op toen de schoolbus toch plots voor onze deur stond te claxoneren. Bleken alleen de openbare, en niet de privé-scholen gesloten te zijn.

Zanger in maatpak op Irakeze TV
Mijn echtgenoot die anders nooit in de Irakese TV zender geïnteresseerd was, wegens teveel staatspropaganda, zit nu aan het beeld gekluisterd. Het beeld valt om de 5 minuten uit, maar als het werkt, zit er een of andere besnorde en geuniformeerde Irakees de bevolking moed in te spreken, de Europese landen die tegen de aanval zijn te bedanken of Dhr. Hoessein te bewieroken. Dit alles afgewisseld met een zanger in een maatpak die ook Dhr. Hoessein's goede daden in de verf zet en enkele beelden van demonstrerende vrouwen in Bagdad.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.