Ilona, Tel Aviv (Israël) - 20/03

Ferry (Veerboot)
IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Iedereen loopt hier met 'de doosjes'
Bij het ophalen van zoon Amit gistermiddag sprak de juf mij ernstig toe: "Luister goed (omdat ik de taal nog niet optimaal spreek, herhaalde ze alles twee keer), als de Amerikanen vannacht Irak aanvallen, dan is er geen crèche. Ook als de Home Front Command aangeeft dat we met de gasmaskers moeten lopen, dan is er ook geen crèche. Je moet je afvragen of je in deze situatie je kinderen wel naar de crèche wilt brengen".

Dochter moet het gasmasker meenemen
Nou, daar sta je dan als mam. Een andere moeder reageerde bozig: "Zijn jullie nou helemaal betoetert, er is nog niks gebeurd en jullie zaaien paniek voor niks". Ik wachtte niet tot de verhitte discussies, mompelde een tot ziens en sjeesde naar de kleuterschool om kind nummer 2 op te halen. ’s Avonds werden we gebeld dat er morgen gewoon school voor Noa zou zijn. Wel moet ze met haar gasmasker komen.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.