T.a.t.u. naar Eurovisie Songfestival

Peter Breuls
Volgens -Mk- is het Russische meisjesduo T.a.t.u., in Nederland bekend van de hit "All the things she said", de laatste die aan de rij deelnemers van het Eurovisie Songfestival is toegevoegd. Het duo is ook meteen de bekendste en meest omstreden deelnemer.

De meiden worden in eigen land zowel geliefd als verguisd. Geliefd vanwege hun muziek, verguisd omdat Lena Katina en Yulia Volkova openlijk uitkomen voor hun lesbische geaardheid. Dat laatste is waarschijnlijk ook de reden waarom de deelname pas op het laatst moment bekend is gemaakt, want in Rusland wordt homoseksualiteit officieel ontkend. Overigens wordt er door insiders getwijfeld aan de echte geaardheid van de dames. Zij melden dat het slechts een act is, om te shockeren.

De internationale hits van T.a.t.u , "All The Things She Said" en "Not Gonna Get Us", waren vertalingen uit het Russisch. Hun liedje "Ne ver', ne bojsia" (Don't believe, don't be scared) zal tijdens het Eurovisie Festival in Riga eveneens in het Engels zijn vertaald.