Verdachte van verkrachting vrijgelaten

Anthony (Fe2O3)
dranreb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die op 29 januari in de rechtbank zijn eigen keel door sneed en later op die dag werd veroordeeld tot 30 maanden cel moet worden vrijgelaten.

De man is verdacht van het verkrachten van zijn negen jaar oude stiefdochter. De rechtbank achtte de feiten bewezen en veroordeelde de man, direct na die uitspraak sneed hij toen zijn keel door met een uit het huis van bewaring meegesmokkeld mesje. De man is toen met spoed naar een ziekenhuis vervoerd, de volgende dag tekende hij beroep aan tegen het vonnis.

Het hof in Leeuwarden besliste dat er te weinig bewijs was om de man nog langer vast te houden, aldus zijn advocaat. De man wacht nu zijn proces in hoger beroep af. De advocaat vond de beslissing van de rechtbank opmerkelijk "Een veroordeling door de rechtbank levert meestal voldoende verdenking op om iemand in hechtenis te houden, maar in dit geval kennelijk niet."

De man deed destijds de zelfmoordpoging omdat hij niet kon leven met de onterechte veroordeling verklaarde de advocaat. De datum van het proces in hoger beroep is nog niet bekend.