Engelse gedachtes over Frankrijk

Michel (TripleM)
IrakReSiever bood ons via de newssubmit dit bericht aan:

Het meest gelezen Britse boulevardblad: The Sun, deelt opnieuw een speciale editie uit in de straten van Parijs, waarin wordt verteld hoe de beschaafde wereld denkt over de Franse politici, en hun "verraad" in de kwestie Irak.

De voorpagina is volledig in het Frans en beslaat portretten van Saddam en Chirac. Het is een vertaling van de Engelse versie, die dinsdag al in Engeland is verschenen.

Een klein stukje uit het betreffende Franse stuk:

"Yesterday, your Foreign Minister Dominique de Villepin made an official complaint to Britain about strong language used in the British Parliament to condemn France's betrayal of the international community over Iraq.

We at The Sun think that M Villepin was foolish to make his complaint. The whole civilised world, not just Britain, is disgusted with the way France's president and politicians have behaved over the Iraq crisis."


Op de achterpagina van de 'Franse' Sun staat een tekening van president Chirac, verkleed als dame van lichte zeden, die zich de aandacht van Saddam Hussein laat aanleunen.

Om de discussie rond de oorlog met Irak centraal te houden is reageren alleen mogelijk in het speciale forum "Oorlog in Irak" van FOK!. Wil je wat melden kijk dan eerst of je kunt aansluiten bij een bestaande discussie, voordat je zelf een topic gaat openen. Het is niet de bedoeling dat voor elk berichtje of gedachtengang een nieuw topic wordt geopend. De moderators van het forum zullen overbodige topics ook zoveel mogelijk sluiten. Bekijk voor de zekerheid ook eerst de FAQ / policy van het forum.