Morgan Freeman op de Walk of Fame

Peter Breuls
sportlife had ons via de newssubmit het volgende te melden: Acteur Morgan Freeman had deze week de eer om de tweeduizendste ster op de Hollywood Walk of Fame te onthullen. De ster vermeldde natuurlijk zijn eigen naam.

De Walk of Fame, een trottoir met nu dus 2000 sterren met namen van beroemdheden, bestaat sinds 1960. De eerste ster ooit werd op 9 februari van dat jaar gelegd. Hij was bestemd voor actrice Joanne Woodward. Overigens is een vermelding met een eigen ster niet voorbehouden aan internationale bekende mensen; onder de voorgangers van Freeman bevonden zich ook het stripfiguur Kuifje en de hond Lassie.

De 65-jarige Freeman krijgt zijn ster vanwege zijn verdiensten in de filmwereld: sinds zijn debuut in 1971 heeft hij in bijna vijftig films gespeeld. Hij kreeg drie Oscar-nominaties, onder meer voor zijn rollen in Driving Miss Daisy en The Shawshank Redemption. Half april is Freeman te zien in de nieuwe productie Dreamcatcher, een film gebaseerd op een roman van schrijver Stephen King.