Amsterdamse jonge allochtonen stappen graag

Rob (R@b)
Phillip (Dwarsligger) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zo'n 20% van de allochtone jongeren in de hoofdstad wordt weleens de toegang geweigerd tot een discotheek. Dat blijkt uit een onderzoek wat uitgevoerd is door de gemeente Amsterdam. Dat ze geweigerd worden bij uitgaansgelegenheden komt volgens de jongeren door hun culturele achtergrond. Het zijn vooral Marokkaanse en Turkse jongens die de toegang geweigerd wordt

Toch zijn Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en Antilliaanse jongeren in het algemeen heel positief over het uitgaansleven in Amsterdam. Ze waarderen dit met een 7. Uitgaan is onder de voornoemde groepen heel populair. Van de jongens gaat 89% uit, van de meisjes 77%. Het meest favoriet is een bezoek aan de bioscoop en de discotheek, daarna komt een bezoek aan de kroeg. De helft gaat stappen met een groep.

Burgemeester Cohen van Amsterdam gaat nu kijken of discotheken en clubs hun deurbeleid moeten aanpassen. Dat wil hij gaan doen met onder meer allochtone jongerenorganisaties, discotheekeigenaren en portiers.

Hoewel een groot deel van de allochtonen die geweigerd worden denkt dat dit puur uit discriminatie gebeurd, gaven horecaportiers in het onderzoek aan dat het soms niet anders kan. Volgens hen krijg je door een selectief deurbeleid een evenwichtiger publiek, wat in de praktijk minder problemen betekent.

Het onderzoek van de gemeente Amsterdam werd i.s.m. de politie en het Openbaar Ministerie gehouden.