'Extreem-rechtse Revu verdachte' blijft in cel

Rob (R@b)
De 18-jarige jongen uit Wijk en Aalburg, die afgelopen week gearresteerd werd wegens racistische en discriminerende uitlatingen die hij afgelopen week deed in het weekblad Nieuwe Revu, blijft voorlopig in de cel. Volgens het OM zijn ook de verklaringen die de 18-jarige tegen de politie heeft afgelegd, een reden om hem langer vast te zetten.

Een 15-jarige knaap uit Waalwijk, die ook werd aangehouden, kwam afgelopen zaterdag al weer vrij. Justitie onderzoekt nog wel of hij ook moet worden vervolgd, óf dat hij als een meeloper wordt gezien.

De twee lieten zich in Nieuwe Revu zeer negatief uit over allochtonen. Ze stelden dat de manier waarop Hitler met de joden is omgegaan, de enige oplossing zou zijn voor een teveel aan buitenlanders in ons land. Ook het gooien van een molotovcocktail in een Turks koffiehuis zou moeten kunnen, aldus één van hen. De jongste was tevens bezig om een volksverzet tegen buitenlanders op te richten, onder de naam VolkSSverzet. De oudste, die zijn kamer heeft volhangen met Hitler en Tweede Wereld Oorlog zaken, zei tot extreem-rechts te zijn ''bekeerd'', nadat er in de kantine van zijn school nog nauwelijks Nederlands werd gesproken.

De jongens kwamen aan het woord in een artikel met als kop 'Extreemrechts is terug' waarin Nieuwe Revu constateert dat steeds meer jongeren zich aangetrokken voelen tot de rechtse denkbeelden van (gabber)skinheads. Volgens het OM is er nog geen contact gezocht met de Nieuwe Revu.

De Revu waarin de gewraakte uitspraken gedaan werden