14-jarige aangehouden met zelfgemaakte explosieven

Robert (RRRobert)
Bart (Tunerd), leviathanfd, Bigl-mo, Razer en Sjo3rdZ hadden ons allemaal via de newssubmit het volgende te melden:

Een 14-jarige jongen uit Landgraaf is afgelopen dinsdag op school gearresteerd, nadat hij meerdere malen had gedreigd een aantal gebouwen in zijn omgeving op te blazen. Toen het Explosieven Opruimings Dienst (EOD) bij de jongen thuis ging kijken trof men daar ondermeer explosieven, luchtdrukpistolen en ander wapentuig aan.

Volgens een politiewoordvoerder heeft de jongen een ziekelijke obsessie voor alles wat met explosieven te maken heeft. Hoe hij aan deze obsessie komt is volgens de woordvoerder goed te herleiden, maar hij weigerde om hier alsnog verder op in te gaan.

De jongen uitte de fascinatie voor explosieven -en het gebruik daarvan- wekenlang in dreigementen. Hij had aan vrienden op school verteld dat hij een aantal gebouwen in Landgraaf wilde opblazen. Als ze hem zouden verraden dan wachtte die vrienden eenzelfde lot. Bij wijze van intimidatie liet de jongen vervolgens wapentuig en zelfgemaakte explosieven aan zijn vrienden zien. Nadat hij in eerste instantie door hulpverleners en ouders om opheldering was gevraagd over zijn dreigementen, liet hij weten dat hij ook hen wel een lesje zou leren.

De rector van het Eijkhagencollege, waar de jongen naar school ging, deed aangifte bij de politie toen duidelijk werd dat deze leerling serieus dreigde gebouwen en mensen in Landgraaf op te blazen. Of de jongen ook de school zelf bedreigde, werd niet duidelijk. Wel bleek dat de aangehouden leerling alle benodigdheden in huis had om zelf de bommen te kunnen maken.