Onderzoek of meisje van 9 moet bevallen

Anthony (Fe2O3)
Patje14, maximuts, Rotaderp, Wadizzer, tolgashakur, NLBADBOY, Rotaderp, wimmo en ArtOfXaos hadden ons allemaal via de newssubmit het volgende te melden:

Een onderzoek door een Nicaraguaanse overheidscommissie zal uitwijzen of een negen jaar oud meisje een zwangerschap kan afmaken en een baby veilig op de wereld kan brengen. Dit werd maandag door de Nicaraguaanse regering in Managua bekendgemaakt. Het meisje dat vorige week terugkeerde naar Nicaragua weet niet hoe ver de zwangerschap al is gevorderd, ze verklaarde zelf op televisie geen baby te willen krijgen. "Ik wil mijn speelgoed niet met andere kinderen delen" aldus het meisje.

Het meisje zou zijn verkracht in Costa Rica door een Nicaraguaanse man volgens haar ouders, die willen nu dat de baby geaborteerd wordt. Volgens de wet mag dat echter alleen bij aanranding, wanneer de moeder haar leven gevaar loopt of als de foetus ernstig misvormd is. Bij alle drie de gevallen is een afzonderlijk onderzoek door deskundigen vereist.

Afgelopen zondag verzocht kardinaal Miguel Obando Y Bravo om alle mogelijke inspanningen te doen om het leven van de baby en de moeder te redden. Hij verklaarde met artsen te hebben gesproken die hem ervan hadden verzekerd dat het meisje de baby veilig ter wereld kon brengen.