Terreuralarm rondom Britse vliegvelden

Rob (R@b)
indahnesia.com en mregeling hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de luchthaven Gatwick bij London heeft de Britse politie een 37-jarige Venezolaanse man gearresteerd die een handgranaat in zijn bagage meevoerde. Hij arriveerde met een vlucht van British Airways vanuit Colombia. Alle vluchten vanuit Gatwick zijn geannuleerd.

Op de luchthaven Heathrow, waar honderden speciale politie-eenheden en militairen zijn gestationeerd, werden vandaag twee mannen aangehouden. Het duo werd voor verhoor meegenomen naar een politiebureau. De politie trof in de auto van de twee verdachten geen wapens aan.

Op alle Britse luchthavens gelden sinds deze week extra strenge veiligheidsmaatregelen uit vrees voor terroristische aanslagen.

Eerder vandaag liet de Britse minister van Binnenlandse Zaken, David Blunkett, in het parlement weten dat Groot-Brittannië met ,,een echte en serieuze dreiging'' van terrorisme wordt geconfronteerd. Het ministerie van Defensie liet weten dat er een speciaal vliegtuig van de luchtmacht wordt ingezet om het luchtruim boven de Britse hoofdstad in de gaten te houden.