500 Haagse agenten moeten wapen inleveren

Ferry (Veerboot)
dirkie001, j0han en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Begin dit jaar hebben zo'n 500 agenten van politiekorps Haaglanden hun dienstwapen moeten inleveren. Dit vanwege het feit dat zij of niet geslaagd zijn voor hun jaarlijkse schiettest, of omdat zij deze niet hebben afgelegd. In totaal bestaat het politiekorps Haaglanden uit 3200 politiemensen.

De 500 agenten zullen nu niet meer voor alle taken kunnen worden ingezet. Ze zullen nu eerder bureauwerk of wijkzorg toegewezen krijgen. Een woordvoerder van politie Haaglanden heeft laten weten dat het grote aantal agenten zonder wapen geen risico voor de veiligheid in de regio oplevert.

De dienders die gezakt zijn mogen het schietexamen binnenkort over doen. Ze krijgen net zoveel herkansingen als nodig is om te slagen. Vanaf dit jaar zijn agenten ook verplicht een toets geweldbeheersing af te leggen. Daarin moeten ze bewijzen een lastige verdachte te kunnen overmeesteren en aanhouden. Wanneer ze voor die test zakken, lopen ze de kans om naast hun vuurwapen ook hun pepperspray en handboeien kwijt te raken.