"Amerika vervalste bewijzen golfoorlog"

Anthony (Fe2O3)
Sorcerer had ons via de newssubmit het volgende volledig herschreven te melden:

In de Eerste Golfoorlog heeft Amerika bewijzen vervalst. Dat bleek uit onderzoek door vijfvoudig voor de pullitzerprijs genomineerde journalist Jean Heller.

Een grote aanleiding voor de oorlog in 1991 was de grote opbouw van Irakese troepen aan de grens van Saudi-Arabië. Amerika had dit gezien op geheimgehouden satellietfoto's. Heller kocht echter foto's van dezelfde grondgebieden op hetzelfde tijdstip van een Russische spionagesatelliet, waaruit bleek dat er geen enkele soldaat stond.

Daarnaast heeft de dochter van een Koeweitse ambassadeur in Washington, Nijirah al-Sabah, gezegd dat ze Irakese soldaten couveuses heeft zien vernietigen, waarna de baby's op de grond werden gegooid in een ziekenhuis waar ze vrijwilligster was. Werknemers in het ziekenhuis waar dat gebeurd zou zijn hebben al-Sabah echter nog nooit gezien.

Bush verwees in zijn pre-oorlog speeches meerdere malen naar dit, dus niet gebeurde, incident. Ook dit, een belangrijke aanleiding voor de oorlog, kwam pas maanden later aan het licht, toen de oorlog al voorbij was.