Opnieuw fraude bij banken

Anthony (Fe2O3)
alphasys had ons via de newssubmit het volgende volledig herschreven te melden:

Opnieuw kunnen houders van bankpasjes het slachtoffer worden van een nieuw soort fraude met bankpassen. Op dit moment is er één geval bekend van deze nieuwe fraude met bankpasjes. Een man werd voor 23.000 euro het slachtoffer, via zijn postbankrekening.

Deze vorm van fraude, welke gebeurt doordat de fraudeur zichzelf laat machtigen voor de betreffende bankrekening, is nog niet zo makkelijk als het lijkt. De fraudeur kan zichzelf alléén laten machtigen voor de bankrekening als hij/zij ook de handtekening kent van het slachtoffer. Vervolgens dient deze ook de pas en de pincode te onderscheppen.

In het verleden is wel al vaker door middel van een valse machtiging geld gestolen aldus de postbank, de bank vermoedt dat dit een op zichzelf staand geval is en niet het werk van een 'bende'. De politie onderzoekt de zaak en bekijkt of er geen medewerkers van de bank zelf bij betrokken zijn. Het is ook best mogelijk dat klanten van andere banken slachtoffer zijn geworden van deze manier van fraude aldus de politie.