SGP: Actie De Jong is een schande

Rob (R@b)
De SGP vindt dat Kamervoorzitter Frans Weisglas Kamerlid Winny De Jong tot de orde moet roepen. Dit omdat De Jong, om haar nieuwe partij de Conservatieven.nl te promoten, volgens de SGP in een 'stoeipakje' in het weekblad Panorama poseert.

SGP partijleider en lijsttrekker Bas Van der Vlies vindt dat niet door de beugel kunnen: ''Wat betreft het eigenlijke werk in de Tweede Kamer hebben we in de afgelopen periode zo goed als niets van mevrouw De Jong vernomen. Dat is al erg genoeg, maar dan ook nog eens zó stemmen proberen te winnen, is beneden alle peil''.

Kamervoorzitter Weisglas heeft echter al laten weten geen commentaar te zullen geven op de foto's van De Jong.

De foto's van de Jong waren vandaag wel ''hot'' op internet. Veel sites met foto's van de politica raakten tijdelijk overbelast. De Panorama zelf plaatste één foto als wallpaper (in 3 formaten) om te downloaden (even naar onder scrollen en klikken op foto van De Jong. - uit de Panoramaserie 'Lezeres verrast').

In een interview met de lijsttrekker van de Conservatieven.nl, wat ook in de Panorama staat, geeft De Jong aan wat haar motieven waren om te poseren: Om kiezers te winnen natuurlijk!'' Verder laat ze weten dat haar hobby's politiek én seks zijn en dat volgens haar premier Balkenende ''geen ballen heeft''.