VVD: Onderdrukking moslimvrouwen stoppen

Rob (R@b)
Bij de start van de VVD-verkiezingscampagne in Rotterdam heeft EU-commissaris en VVD-erelid Frits Bolkestein fel uitgehaald naar mensen die de onderdrukking van moslimvrouwen willen vergoelijken: ''Een grote groep vrouwen wordt in onze samenleving het slachtoffer van discriminatie in de directe omgeving en de VVD wil daartegen haar stem verheffen'', aldus Bolkestein.

Bolkestein vindt dat de achterstelling van moslimvrouwen niet vergoelijkt mag worden met een beroep op de multiculturele samenleving: ''De slagzin "integratie met behoud van identiteit" verwerp ik'', zei Bolkestein. Ook moeten organisaties die zich inzetten voor minderheden, maar geen bijdrage leveren aan de integratie, geen subsidie meer krijgen.

Imams die haat prediken en het slaan van moslimvrouwen bepleiten moeten het land worden uitgezet vindt Bolkestein, daarmee VVD lijstrekker Gerrit Zalm herhalend die dat vorige week in Nova ook al aanhaalde.

Bolkestein verwijt de PvdA en D66 dat die in het verleden geen steun gaven aan voorstellen van de VVD om de immigratie te beperken, de integratie te verbeteren en tegelijkertijd discriminatie keihard aan te pakken.