Een trechter maïsbrij door je keel?

Bas (Tha_BlonT)
Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag en morgen voert stichting Wakker Dier actie bij restaurants die ganzenlever op het menu hebben staan. Aan een tafel voor het restaurant nodigen ze bezoekers uit om te voelen wat het is om met een trechter maïs gevoerd te krijgen. De maaltijden zullen vanavond worden aangeboden in Utrecht en Groningen. Morgen staan Rotterdam en Den Bosch op het menu.

Het doel is te laten zien hoe een gans wordt vetgemest. Om foie gras te krijgen, worden ganzen en eenden twee- tot driemaaldaags onder dwang maïs gevoerd. De lever wordt op deze manier binnen enkele weken tot wel 10 keer zo groot als normaal. Volgens Wakker Dier lopen de dieren op deze manier verwondingen, infecties en botbreuken op.

In november hadden de gastronomische samenwerkingsverbanden (G7) in overleg met Wakker Dier al besloten een terughoudend beleid te voeren met betrekking tot foie gras.