12 jaar cel voor ondermeer moord op hond

Ferry (Veerboot)
Een 43-jarige man uit New York is 5 december veroordeeld tot een 12-jarige celstraf, omdat hij de 16-jarige hond van zijn ex-vriendin van de 23e etage van een balkon had afgegooid en omdat hij andere misdrijven had begaan, gerelateerd aan het stalken van de vrouw.

De man, J. Jefferson, heeft zijn schuld bekend tegenover de rechtbank van New York. Hij heeft daar ook andere delicten bekend, zoals stalking, berovingen en overvallen. De rechter zei dat hij 2 jaar van de in totaal 12-jarige straf voor het vermoorden van de hond heeft gekregen.

Zijn ex-vriendin heeft haar hele leven al huisdieren gehad en gruwelde altijd van de berichten over dierenmishandeling. Ze had niet gedacht dat ze dit ooit mee zou maken. Dit is voor haar dan ook een emotionele schok geweest.

De rechter heeft de man ook nog 5 jaar onder toezicht gezet en hem een 17 jaar durend straatverbod in de buurt waar zijn ex woont gegeven.

Het excuus van de man was dat hij op dat moment emotioneel de weg kwijt was en niet wist wat hij deed. Zijn advocaat zei dat dit soort daden in het profiel passen van een persoon onder invloed van drugs.

Met dank aan DJ-spot, die ons dit artikel geheel vertaald submitte!