Twee jaar eis voor neersteken café baas

Rob (R@b)
De hoofdverdachte van het neersteken van de bedrijfsleider van het Alkmaarse café Randeraat aan het Waagplein ontkent in alle toonaarden dat hij de steken heeft toegebracht. Dat bleek gisteren tijdens de rechtszitting tegen de twee verdachten voor de rechtbank in Alkmaar.

De ongelukkige bedrijfsleider heeft een week op het randje van de dood gezweefd, nadat hij in de nacht van 30 op 31 oktober in zijn zaak was neergestoken. Hij liep een ingeklapte long en zwaar bloedverlies op.

De twee verdachten, de neven T.S. (30) en P.A. (25) uit Alkmaar, bleven ontkennen dat er door hen gestoken is. Ondanks allerlei getuigen die de twee in gevecht hebben gezien met de bedrijfsleider. Bovendien hebben getuigen ''de zwaar bezopen'' hoofddader P.A buiten horen roepen 'ik heb het gedaan'. Maar daar klopt niets van zegt A. Wat hij geroepen had was 'Ik heb hem geslagen', maar omdat hij dat in het Papiamento riep, had het anders geklonken. A. zegt alleen twee kopstoten te hebben uitgedeeld.

De officier van Justitie had er geen boodschap aan, hij eiste tegen P.A twee jaar cel. Bovendien vroeg hij om de tenuitvoerlegging van een nog openstaande voorwaardelijk veroordeling van een half jaar. Die straf was hem in juli 2001 opgelegd na veroordeling voor een aantal diefstallen met geweld.
T.S, die alleen van openlijke geweldpleging kan worden beschuldigd, hoorde 3 maanden eisen.

De advocaat van S. kan zich vinden in die eis. De advocaat van A. echter niet. Hij pleitte voor vrijspraak wegens gebrek aan voldoende bewijs.

Uitspraak 24 december.

Update

De verslaggever van het Noord-Hollands Dagblad heeft zich behoorlijk vergist met deze berichtgeving. Het betrof niet de steekpartij in café Randeraat maar een steekpartij in een kroeg daarnaast. De zaak van café Randeraat moet later nog voorkomen.