''Criminele cannabiskweek in wijken rukt op''

Rob (R@b)
Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de vooraanstaande criminoloog professor Frank Bovenkerk nemen criminelen hele wijken in steden over om in woningen illegaal nederwiet te kunnen telen. Op deze wijze zet de georganiseerde misdaad de overheid buitenspel en groeien hele stukken van steden uit tot een no-go-area. Bovenkerk doet deze uitspraken in het maandblad Highlife (opinietijdschrift voor kwekers en blowers) van deze maand.

In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoekt professor Bovenkerk de ontwikkeling van bedrijfsmatige teelt van cannabis in woonhuizen. Ook bekijkt hij of het optreden van politie en justitie effect heeft. Volgend jaar verschijnen de resultaten van het onderzoek in boekvorm.

Bovenkerk vindt dat elektriciteitsmaatschappijen, de belastingdienst, de sociale dienst en de woningbouwverenigingen moeten samenwerken om het kweken in (huur)woningen tegen te gaan. Een elektricteitsmaatschappij zou wat Bovenkerk betreft een hele wijk geen stroom meer moeten kunnen leveren als er daar massaal gekweekt wordt.