Wetenschapper: 'UFO's in oude schilderijen'

Gerson (M4stermind)
Een Italiaanse wetenschapper zegt dat de oude Italiaanse schildermeesters UFO's in hun schilderijen schilderden, aldus de nieuwssite news.com.au .

De archeoloog Roberto Volterri, 56 jaar, zegt dat artiesten terug tot 1406 bewijs van 'vreemde objecten in de lucht' in hun schilderijen verwerkten om latere generaties te tonen dat deze objecten werkelijkheid zijn.

Het meest duidelijke voorbeeld is The Madonna and St John, geattributeerd aan Fra Fillippo Lippi (1406-1469) en bewaard in de Palazzo Vecchio in Florence. In het schilderij is een man en een hond te zien die naar een vliegende schotel kijken. Niet minder verbazingwekkend is een schilderij door Masolino de Panicale (1383-1447), The Miracle of the Snow, geschilderd in 1429 en bewaard gehouden in het Capodimonte museum in Napels. "Het schilderij toont een ware gebeurtenis in Rome in de tweede helft van de vierde eeuw" zegt Volterri. "Maar wat zijn deze donkere vliegende schotels in de lucht?".

Volterri zegt dat hij de afbeeldingen vergeleken heeft met foto's genomen in 1955 in Namur, België, waarvan gezegd wordt dat ze sigaarvormige UFO's tonen. In contrast daarmee toont het schilderij Glorification of the Eucharist door Bonaventura Salimbeni (1567-1613) in de kerk van San Lorenzo in San Pietro een object toont "wat erg lijkt op een object als de Russische Spoetnik."

Volterri zegt dat op het schilderij La Tebaide door Paolo Ucello (1397-1475) objecten in de lucht vliegen die indentiek zijn aan foto's van UFO's in de USA in de 50-er en 60-er jaren.

Martin Kemp, professor aan de Oxford Universiteit echter zegt dat de schilders slechts wolken schilderden.


The Madonna and St John door Domenico Ghirlandaio