Schaatsen: Spaarselect koopt contracten af

Johan (LWaS)
De Spaar Select-ploeg heeft met zijn schaatsers een akkoord bereikt over het afkopen van de lopende contracten. Spaar Select directeur Jan-Willem van Dijk bevestigde dat vandaag.

Door de afkoopsommen hoeft het noodlijdende bedrijf per 1 december geen salaris meer te betalen. Spaar Select heeft toestemming de afkoopsom op een later tijdstip te voldoen. Beide partijen verklaarden geen mededelingen over het bedrag te doen dat Spaar Select voldoet aan de ploeg. De acht schaatsers, onder wie Marianne Timmer, Gianni Romme en Erben Wennemars, gaan samen met coach Jac Orie op zoek naar een nieuwe werkgever.

De kans is groot dat de nieuwe sponsor Sponsorbingo Loterij (SBL) wordt. Het bedrijf haakte in een eerder stadium af toen Spaar Select en de ploeg het niet eens werden. ,,Nu er schoon schip is gemaakt, gaan wij er opnieuw naar kijken'', aldus directeur Wibo van de Linde van de SBL. ,,Ik wil eerst persoonlijk met iedereen spreken. Het zijn fantastische schaatsers, die hopelijk niet te lang zonder sponsor blijven.''

Na de Olympische Spelen van Nagano in 1998 stapte Spaar Select in de schaatssport. Gianni Romme en Bob de Jong waren de eerste rijders, van wie Romme tot het eind is gebleven.