Quote vraagt geld voor 500 armsten

Ferry (Veerboot)
Het blad Quote, dat onder andere bekend is van de Quote 500, een lijst met de 500 rijkste Nederlanders, vraagt haar abonnees geld voor Unicef.

Het verzoek is een onderdeel van een actie die Quote samen met Unicef organiseert. In een bijlage bij het blad, 'De Quote 500 armsten', worden de abonnees opgeroepen 0,7% van hun vermogen af te staan aan kinderfonds Unicef. Wanneer alle abonnees aan deze oproep gehoor geven, ontvangt Unicef 560 miljoen euro.

De Quote kwam de afgelopen weken in het nieuws nadat vastgoedhandelaar Endstra het blad aanklaagde. Quote had een foto van hem geplaatst in de Quote 500 en Endstra vreesde daarom voor zijn veiligheid. Afgelopen donderdag besloot de rechter daarom dat de Quote 500 niet meer verkocht mocht worden.

Afgelopen vrijdag, een dag later dus, was er een nieuwe zitting. Reden voor deze zitting was dat Endstra ook het decembernummer van Quote, waarin een verhaal staat over zijn vermeende banden met de onderwereld, uit de schappen wilde hebben. Deze eis wees de rechter af en omdat Endstra nu een publiek figuur zou zijn geworden, draaide ze ook het vonnis van een dag eerder terug.