Politie Haarlem voorkomt grote vechtpartij

Rob (R@b)
Robinyo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Haarlem heeft de politie aan het einde van afgelopen koopavond een massale vechtpartij tussen twee groepen jongeren kunnen voorkomen. Op de Grote Markt verzamelden zich een grote groep jongelui, merendeels van Turkse afkomst, die met elkaar op de vuist wilden gaan. Ze hadden ook messen bij zich.

Toen de politie ten tonele verscheen splitste de jongeren zich. Wel wisten de plaatselijke koddebeiers een aantal jongeren aan te houden voor fouillering. Een aantal had messen en een neppistool (een aansteker in de vorm van een vuurwapen) bij zich. Acht jongeren die wapens bij zich hadden werden ingesloten. Het gaat om 3 meisjes en vijf jongens tussen de 14 en 18 jaar.

De laatste tijd zijn er meer ongeregeldheden tussen allochtone groepen in Haarlem, maar dat was vooral in Schalkwijk en niet in het uigaansgebied. Zo kon de politie onlangs twee groepen Marokkanen uit Haarlem en Utrecht bij de parkeergarage in Schalkwijk uit elkaar te houden. En op de Bernadottelaan in Schalkwijk kregen vorige week nog Turken met een Marokkaan ruzie. In deze gevallen betrof het steeds meerderjarige personen.