Katja S. veroordeeld voor dronken rijden

Rob (R@b)
BNN-presentatrice, zangeres en actrice Katja S. is veroordeeld tot een half jaar voorwaardelijke rijontzegging en een boete van 600 euro voor rijden onder invloed. Volgens de rechter heeft de actrice een voorbeeldfunctie, vooral voor de jeugd.

De 27-jarige S. werd op 25 mei in Hilversum gecontroleerd toen ze met 395 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht achter het stuur zat. De maximaal toegestane hoeveelheid is 220 microgram. S. kwam van een BNN-bijeenkomst waar gesproken werd over de net overleden Bart de Graaff.

Katja S. was niet zelf bij de rechtszaak aanwezig. Volgens haar advocaat had zij andere bezigheden, waar ze niet onderuit kon.

==


S. is uiteraard Schuurman. In dit bericht zo neergezet om aan te tonen hoe raar het zou zijn als Fok! de namen van verdachte of veroordeelde bekende Nederlanders niet voluit zou schrijven. Zie de discussies daarover in ons feedback forum.

In Nederland is het een stilzwijgende afspraak dat de naam van een verdachte en veroordeelde niet voluit genoemd wordt. Hier wordt van afgeweken als de verdachte/dader een bekende Nederlander is, óf als de verdachte/dader zelf de publiciteit zoekt met zijn volledige naam, óf als de verdachte/dader een niet inwonende is van Nederland, of als het een buitenlandse misdaad betreft.

Fok! gaat hier in mee.