Ook schapen kunnen homoseksueel zijn

Dennis (Klingon)
Niet alleen mensen kunnen homoseksueel zijn. Internetpersbureau Ananova meldt dat ook schapen soms een voorkeur hebben voor de eigen sekse. Het onderzoeksinstituut Oregon Health and Sciences rekende uit dat tussen de zes en tien procent van de mannelijke schapen zich aangetrokken voelen tot rammen.

Zij kwamen aan dit resultaat door de hersenen van 27 schapen te analyseren. Deze schapen bestonden uit negen homo-rammen, acht hetero's en elf ooien (vrouwtjes-schapen). Verschillen in het weefsel van het centrale zenuwstelsel zouden bepalen of een schaap hetero was of niet. Bij mannen is een deel van de hersenen, waarin de seksuele voorkeur wordt bepaald, groter dan bij vrouwen. De Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat bij homo-schapen dit deel van de hersenkern kleiner is dan bij de heteromannetjes.

Het onderzoek werd vorige week in Florida gepresenteerd. Op het jaarlijkse congres voor Amerikaanse neurochirurgen werd vermeldt dat een speciaal deel in de hersenen de seksuele voorkeur bij zoogdieren kan bepalen. Dit zou mogelijk ook bij mensen het geval zijn.