Marokkanen Venlo ongerust na uitspraken ouders verdachte

Vincent (Ali Salami)
Ferrari412T2 en Zon hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onder de Marokkanen in Venlo is onrust ontstaan na de uitspraken van de ouders van de hoofdverdachte van de doodslag op Rene Steegmans. In de uitzending van actualiteitenprogramma Netwerk die gisteravond werd uitgezonden namen zij het op voor hun zoon.

"Onze zoon was het instrument in de hand van God. Als God het wil, kunnen wij niets doen," aldus de moeder van de verdachte. "Khalid is een rustige jongen. Die ander heeft hem beledigd. Mag hij dan niet vechten?" Volgens de ouders was hun zoon eerder betrokken bij diefstallen en vechtpartijen, "zoals iedereen".

Hoewel de ouders in overleg hun uitspraken terug hebben genomen en spijt hebben betuigd is de Marokkaanse gemeenschap bang voor de effecten die de uitspraken teweeg kunnen brengen. De burgemeester heeft de bevolking opgeroepen de kalmte te bewaren en niet voor eigen rechter te spelen. Het huis van de ouders wordt inmiddels extra bewaakt door de politie.

De Marokkaanse gemeenschap heeft afstand genomen van de uitspraken van de ouders en zeggen erdoor geschokt te zijn.



Met dank aan Pjederdy voor de caps


Het spreekt voor zich - en het is in dit soort berichten helaas niet altijd het geval - dat op deze site alleen plaats is voor discussie, niet voor discriminatie.