Vermoedelijke sluipschutter voorgeleid

Vincent (Ali Salami)
De man die ervan wordt verdacht de gevreesde sluipschutter te zijn is donderdag voor de rechter gebracht. Dat gebeurde al enkele uren nadat hij op een parkeerplaats in Maryland werd aangehouden. John Allen Muhammad (41) lag daar met de 17-jarige medeverdachte John Lee Malvo (17) in hun auto te slapen.

De rechter heeft bepaald dat hij dinsdag opnieuw moet worden voorgeleid. Ze deed dit op verdenking van overtreding van de vuurwapenwet, die echter geen verband houdt met de moorden. Vandaag komen de officieren van justitie uit de zeven arrondissementen waar de aanslagen zijn gepleegd bijeen om te overleggen over de tenlastelegging en andere juridische procedures.

Eerder was door ballistisch onderzoek al bekend geworden dat het vuurwapen die in de auto van de verdachten werd gevonden is gebruikt door de sluipschutter. De inwoners van Washington zijn voorzichtig opgelucht over de aanhouding. Kinderen gaan weer naar school.

Wanneer de medeverdachte Malvo weer wordt voorgeleid is niet bekend. Zijn zaak wordt achter gesloten deuren behandeld omdat hij minderjarig is. Vooralsnog geldt hij als de belangrijkste getuige in de sluipschutterszaak.