Faillissement voor DMSA aangevraagd

Ferry (Veerboot)
Slakkie had ons via IRC het volgende te melden:

Het faillissement voor direct marketingorganisatie DMSA is aangevraagd. Woordvoerster Keune van de DMSA heeft dit bevestigd. De bewindvoerder zag na een boekenonderzoek geen mogelijkheid meer tot een doorstart van de organisatie in zijn huidige vorm. De schulden bij de branchevereniging waren te hoog opgelopen om nog weggewerkt te kunnen worden. Achter de schermen wordt gewerkt aan een nieuwe brancheorganisatie.

De genadeklap voor de brancheorganisatie waren de DMSA Marketingdagen in Groningen. Er was gerekend op een positieve omzet van 200.000 euro, maar uiteindelijk zorgde het evenement voor een verlies van 370.000 euro.

Twee weken geleden vroeg de DMSA nog uitstel van betaling aan. Directeur Benjamens verwachtte externe financiering te kunnen krijgen om zo zijn bedrijf draaiende te houden. Hij zei toen: 'Als we niets hadden gedaan waren we op een faillissement afgestevend.' Uiteindelijk is dat failissement er dus toch gekomen. Benjamens was niet bereikbaar voor commentaar.

Vandaag zijn de vertegenwoordigers van de verschillende zogeheten councils, die zich richten op specifieke vakgebieden bij de direct marketing, bij elkaar om een nieuwe branchevereniging op te zetten. Men streeft naar een 'federatief model' waarbij een kleine organisatie centraal enkele satellietverenigingen bijstaat.

Het is niet duidelijk in hoeverre de leden van de DMSA deel willen nemen aan de nieuwe organisatie. De leden van de 'oude' DMSA hebben er mede toe bijgedragen dat hun branchevertegenwoordiger failliet is. Uit een eerder interview met Rob Benjamens bleek dat de post 'dubieuze debiteuren' behoorlijk was opgelopen.

De nieuw op te richten branchevereniging wordt mede gefinancierd door SNT, TPG Post en Wegener Direct Marketing. Het faillissement van de huidige DMSA wordt op 30 oktober uitgesproken.