Waarschuwing na illegale uitzending van Radio Simone

Mark (Wanco)
Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De overheid heeft de radiostations, die illegaal willen gaan uitzenden uit protest tegen de late verdeling van etherfrequenties, gewaarschuwd.

Het commerciële regionale station Radio Simone is vanmiddag gesommeerd uit de lucht te gaan. In een telefoontje aan het station liet het Agentschap Telecom Groningen weten dat er anders gerechtelijke stappen zullen volgen. Dit heeft directeur Bert Vos vandaag bevestigd.

In een reactie laat Radio Simone weten dat ze niet precies weet waarom deze bliksemaktie door het Agentschap is uitgevoerd: "De commerciële niet-landelijke omroepen (waar ook Radio Simone toe behoort) hebben vaak geklaagd dat er niet naar ze wordt geluisterd. Na vandaag moet Radio Simone die mening bijstellen: er wordt wel degelijk naar ons geluisterd! Hulde aan het Agentschap Telecom (helaas is de spreektijd wel erg kort geweest)."

Maar Radio Simone laat zich niet uit het veld slaan. "Het uitzendgebied van Radio Simone ligt dicht bij de grens. Met het oog op internationale coördinatie wil zo een grens wel eens nadelig zijn voor zendvermogen en antenneconstructies. Maar er zijn vast ook voordelen. We zoeken ernaar. Wordt vervolgd..", laat het station weten.

Meerdere regionale stations zoals Midstad FM en Hofstad Radio hebben het voorbeeld van Radio Simone gevolgd en gaan ook over tot illegale uitzendingen.

Hofstad Radio laat zich niet afschrikken door de actie van de overheid, laat woordvoerder Rob Hofland weten. Het station verwacht morgen de lucht in te gaan via 96.0 FM in Den Haag.

Door nu toch in de ether te gaan uitzenden wil Hofstad Radio solidariteit tonen aan Radio Simone, die de actie is gestart. Hiermee hopen ze dat andere regionale stations ook mee gaan doen aan deze actie.