Radiostations gaan illegaal uitzenden

Rob (R@b)
Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Utrechtse commerciële zender Midstad Radio en de Groningse/Drentse zender Radio Simone gaan continu een zender aanzetten op een vrije frequentie. De stations doen dit omdat ze het zat zijn te moeten wachten op de verdeling van de etherfrequenties. Het aanzetten van deze zenders is dus illegaal.

Radio Simone had voor de afgelopen 10 dagen een evenementenzender toegewezen gekregen op 91.3 FM. Voor deze zender kregen ze dus maar een tijdelijke vergunning. Nadat deze vergunning was afgelopen, moest de zender weer uitgezet worden. De advocaat van de commerciële zender heeft bezwaar aangetekend bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat tegen het opnieuw uitstellen van de frequentieverdeling en claimt nu de zender.

Midstad Radio zend al een tijdje uit op de Kabel in Utrecht. Ze zijn al lang bezig via juridische procedures een frequentie te krijgen. Maar de overheid stelde de verdeling steeds uit. En met enkel een kabelfrequentie heeft een station geen toekomst. De advocaat van het station zal de nieuwe frequentie nu gaan claimen bij de overheid. Welke frequentie het gaat worden zal volgende week op de website van het station bekend worden gemaakt.

De Rotterdamse bestuursrechter Simons bepaalde afgelopen week dat de overheid voor 1 juni 2003 de frequenties moet verdelen. Maar er is weinig vertrouwen dat dat ook daadwerkelijk zal gebeuren.