Rouwstoet Prins Claus maakt proefrit

Johan (LWaS)
De stoet van paarden en wagens waarmee prins Claus dinsdag naar zijn laatste rustplaats in Delft zal worden gebracht, heeft zondagavond een proefrit gemaakt. Rond de klok van 21.00 uur vertok de stoet bij Paleis Noordeinde en kwam, met een vertraging van een uur, om 23.30 uur aan bij de Nieuwe Kerk in Delft.

Een agent die aan de Markt in Delft op de stoet stond te wachten verklaarde dat de vertraging 'vermoedelijk was veroorzaakt door 'obstakels' die langs de weg stonden, zoals auto's'. Overigens veroorzaakte een paard dat een plas moest doen ook vertraging. De stoet moest stoppen omdat het dier, dat in de voorste groep reed, niet van zijn plaats wilde komen.

In de rouwstoet reden enkele tientallen militairen en politiemensen te paard mee. Twee koetsen overdekt met legergroen doek vormden het centrum van de rij, vermoedelijk de lijkkoets en het bloemenrijtuig. Vanaf het Instituut Defensie Leergangen, waar dinsdag de koningin en andere familieleden zich bij de stoet zullen voegen, kwamen er ook militairen te voet bij. Er bleek dat werkelijk aan alles was gedacht, omdat er zelfs een hoefsmid met de groep meereed.