Vuurbal in de lucht gesignaleerd in de VS

Robert (RRRobert)
Disorder had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verschillende bewoners van in de amerikaanse staten Utah, Colorado en 't zuiden van Wyoming hebben zondagavond een grote vuurbal aan de hemel waargenomen. Volgens de getuigen was de meteoor-achtige vuurbal zo'n 150 meter in doorsnee en had deze een lange staart van groene, oranje en paarse vlammen.

Peter Wilensky, meteoroloog bij de National Weather Service/Colorado vertelde dat het naar alle waarschijnlijkheid inderdaad een grote meteoriet moet zijn geweest, die opbrandde in de atmosfeer.

Ed Thomas, een woordvoerder van de North American Aerospace Defense Command, vertelde dat het in ieder geval geen 'man-made object" was. Zijn organistatie volgt ruimteafval, brokstukken en oude afgeschreven satelieten die rondzwerven in een baan rond de aarde.

Vanuit het noorden van Utah alleen al kwamen meer dan 50 meldingen, waarbij een groot aantal meldingen vergezeld gingen van vermoedens van een neerstortend vliegtuig. In 3 regio's is daadwerkelijk gezocht naar wrakstukken, omdat de meldingen zo serieus waren.