[Update] KNVB twijfelt over doorgaan Oostenrijk-Nederland

Robert (RRRobert)
CRX_master had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De EK-kwalificatiewedstrijd die Nederland op woensdag 16 oktober zou moeten spelen in en tegen Oostenrijk, gaat misschien niet door. De eventuele afgelasting heeft te maken met het feit, dat in diezelfde week de begrafenis van Prins Claus zal plaatsvinden.

Hoewel later vandaag al wel bekend is geworden dat de begrafenis -een dag eerder- op dinsdag 15 oktober zal plaatsvinden, heeft de KNVB nog geen beslissing kunnen nemen. Daarvoor zal ze met de regering in overleg treden.

Overigens is het zo dat Nederland officieel geen periode van rouw kent. Daarom ligt de beslissing om het al dan niet door laten gaan van evenementen en dergelijke in principe bij de betrokken partij(en).

[UPDATE] User MC wist ons te melden dat de KNVB besloten heeft om de wedstrijd gewoon door te laten gaan. Dit geldt overigens ook voor alle (prof- en amateur-)wedstrijden die het komend weekend worden gespeeld. De KNVB adviseert wel om de wedstrijden in gepaste sfeer te spelen, dus met een minuut stilte voorafgaande aan de wedstrijd en met het achterwege laten van muziek e.d.