Opnieuw moordpoging in Maryland

Ferry (Veerboot)
jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse staat Maryland is vandaag opnieuw een moordpoging geweest. Bij zijn school werd een 13-jarige jongen neergeschoten. Hij is met schotwonden in borst en buik in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Sinds vorige week donderdag is in Maryland en omgeving vermoedelijk een seriemoordenaar actief die tot nu toe zeven mensen heeft neergeschoten, waarvan er één de aanslag heeft overleefd. Het is nog niet duidelijk of de moordpoging van vandaag op de 13-jarige jongen is gepleegd door dezelfde dader.

Alle zeven moordaanslagen werden op klaarlichte dag gepleegd. Steeds werd van een afstand een enkel schot gelost op het slachtoffer. Van vier van de moordkogels heeft de politie inmiddels met zekerheid kunnen vaststellen dat zij afkomstig zijn uit een en hetzelfde wapen.

Tot nu toe zijn er nog geen getuigen van de moorden gevonden. De politie en de FBI proberen nu een psychologisch profiel van de dader te schetsen om hem te kunnen traceren. De politiepatrouilles in Maryland zijn vandaag opgevoerd.