Wielrennen: Ullrich weg bij Telekom

Johan (LWaS)
De Duitser Jan Ullrich zal niet meer op de fiets stappen voor het team Telekom. Na zeveneneenhalf jaar is het dienstverband tussen de Duitse wielrenner en de ploeg beëindigd.

Dat heeft Ullrichs manager Wolfgang Strohband woensdag bekendgemaakt. Ullrichs contract liep eigenlijk nog tot en met 2003, maar de uitbetaling van zijn salaris was sinds juli stilgezet nadat de renner was betrapt bij een out-of-competition controle. Ullrich had amfetaminepillen geslikt. Hij kreeg een schorsing van zes maanden.

Lang was er twijfel of de Duitser, 28 jaar inmiddels, zou stoppen met wielrennen. Volgens zijn manager wil hij bij een andere ploeg op zoek naar een nieuwe uitdaging. ,,Hij wil in een andere omgeving zijn motivatie terugvinden'', zei Strohband.

Zeer waarschijnlijk zal Ullrich zijn rentree maken bij het Deense CSC-Tiscali. Bij die ploeg is zijn oude vriend en oud-ploeggenoot Bjarne Riis de ploegleider. Die is echter nog op zoek naar co-sponsors nadat Tiscali had aangekondigd de bijdrage aan de renstal te willen verlagen. Ook het Duitse Team Coast zou geïnteresseerd zijn in Ullrich, die vanaf 23 maart weer aan wedstrijden mag deelnemen.