Brabantse horeca-tycoon opgepakt

Rob (R@b)
Gisteren is de bekende horeca-miljonair Hans van M. (48) uit Den Bosch gearresteerd op verdenking van afpersing en intimidatie van zijn zakenpartners. Het vermoeden bestaat dat de horecatycoon een deel van zijn miljoenenimperium via illegale praktijken bij elkaar heeft vergaard. De recherche beschouwt hem ook als de leider van een bende die zich bezighoudt met mensensmokkel en het illegaal tewerkstellen van Chinezen.

Het onderzoek naar de zakenman werd een jaar geleden begonnen nadat een Engelse zakenpartner hem had aangeklaagd wegens afpersing. Andere gedupeerden zouden geen aangifte hebben durven te doen uit angst voor Van M., een beducht karate-expert.

Van M. heeft in Den Bosch en wijde omgeving de bijnaam 'de burgemeester' omdat hij onaantastbaar werd geacht. Als een van zijn limousines fout geparkeerd stond, zouden zelfs de parkeerwachters er met een grote boog omheen zijn gelopen.

In Den Bosch en omgeving is Van M. onder meer eigenaar van Europa's grootste sauna, diverse kroegen en restaurants, een sportschool, enkele massagesalons en een jachthaven. In Antwerpen heeft hij stripteasetenten en amusementshallen. Ook bezit hij onroerend goed op Ibiza.