Opmerkelijk groen in het plantsoen

Meira (Nijntjuh)
jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bewoners van de Arnhemse Marten van Rossemstraat zijn verdeeld over de beplanting in het plantsoen. Reageert de een nog droog met 'mooi groen plantje', voor de ander is het een schande dat er zomaar drie wietplanten aan de openbare weg staan. De wietplanten, die er allemaal goed verzorgd bij staan met een stokje ernaast zodat de steel niet knapt, lijken dagelijks water te krijgen, te oordelen naar de fris groen ogende bladeren.

Voor de lol
Ron Roelofs, bewoner van de Van Rossemstraat weet wel hoe het komt dat de platen er zo fris uitzien: ,,Mijn zoon geeft de planten geregeld water. Ze zijn niet van hem, hoor." Zij zoon is echter prima op de hoogte van het gebruik van cannabisplanten, vertelt Roelofs. ,,Samen met een groep jongens uit de buurt rookt hij wel eens cannabis hier op de stoep. Ze hebben die planten denk ik voor de lol."

De laconieke houding van Roelofs wordt echter niet gedeeld door een buurman die zich ergert aan ,,de verbouwing van drugs in de straat". Hij heeft dan ook de gemeente gebeld, maar die zeiden dat hij ze zelf maar moest knippen. ,,Dat durf ik niet. En de politie heb ik ook gebeld, maar echt haast hebben die ook niet."

Opiumwet
Niemand in de straat weet of het onderhouden van de planten in het plantsoen eigenlijk strafbaar is. De aanwezige agente bij de nabijgelegen politiehuiskamer op de hoek van de Van Rossemstraat weet het ook niet maar doet navraag bij de afdeling Drugszaken van de politie. "Op grond van de Opiumwet is het verboden. Maar strafrechterlijk vervolgd worden mensen pas bij vijf planten of meer. We doen er dus niets aan."