Wielrennen: Ullrich twijfelt over toekomst

Johan (LWaS)
Voor het eerst sinds de schorsing die hij kort geleden kreeg opgelegd heeft wielrenner Jan Ullrich zich openlijk zorgen gemaakt over zijn toekomst. In een vandaag verschijnend interview met een Duitse krant zegt de renner dat hij niet weet of hij ooit nog op de fiets stapt.

,,Ik weet niet of ik me weer kan motiveren. En of mijn geblesseerde knie weer helemaal in orde komt, moet de toekomst uitwijzen'', aldus Ullrich in het interview.

Ullrich is tot het voorjaar van 2003 geschorst wegens een positief uitgevallen dopingcontrole. Ullrich gaf toe in discotheek tabletten -waarschijnlijk XTC-pillen - te hebben genomen. Op dat moment was hij in een kliniek herstellende van een knieblessure. Ullrich vluchtte vervolgens naar de Verenigde Staten, waar hij tot het weekeinde verbleef.

,,Voor mij en de fans is het belangrijk geweest dat ik geen dopingmiddelen heb gebruikt. Dat ik niemand bedrogen heb.'' Op een persconferentie op 6 juli zei de Duitser al een vreselijke domheid te hebben begaan. ,,Voor mij hebben die pillen niets met doping te maken'', zei hij toen.

Verder zei de Telekom-renner dat de laatste Ronde van Frankrijk liet zien dat de wielerwereld zit te wachten op een sterke concurrent voor Lance Armstrong, die de ronde voor de vierde keer op zijn naam schreef. ,,En velen zien in mij die sterke concurrent. Als ik terugkom, zal ik sterker zijn dan daarvoor.''