Acteur Josh Ryan Evans overleden

Rick (rickmans)
De_Schaduw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Acteur Josh Ryan Evans, die onder andere een rol als wonderkind advocaat vertolkte in de tv-serie Ally McBeal, is maandag overleden door problemen aan het hart. Hij werd slechts 20 jaar. Evans, wiens lengte 96 centimeter(3 feet, 2 inches) was, had een zeldzame ziekte genaamd Achondroplasia die een normale lichaamsgroei tegenhield.

"Ik heb altijd al rollen in films willen spelen," Zei Evans ooit. "In mijn jeugd moest ik vaak operaties ondergaan en moest ik altijd een flinke tijd herstellen. Thuis en in het ziekenhuis. Het bekijken van films hielp mij om m'n eigen problemen even te vergeten en was een totale ontvluchting."

Evans, geboren in Hayward, Californië, begon zijn acteurs loopbaan in commercials en kreeg uiteindelijk rollen in films en tv-series.

Hij speelde de jonge Grinch in de film 'How the Grinch Stole Christmas' en had een rol in 'Baby Geniuses'.
Ook voorzag hij verschillende tekenfilmfiguren van een stem in onder andere 'Rugrats' (Ratjetoe) en 'Hey Arnold'. Z'n grootste rol in een tv-serie was die van het personage 'Timmy' in de NBC tv-serie 'Passions'. Dit personage is zo populair in America, dat er verwijzingen naar dit personage zitten in grote series als 'Buffy the vampire slayer' en 'West wing'. Verder speelde hij de rol van wonderkind advocaat in 'Ally McBeal' en had hij diverse andere rollen in tv-series. Op Evans' website is een condoleance register geplaatst.