Voetbal: Van den Herik wil opheldering

Johan (LWaS)
Feyenoordvoorzitter Jorien van den Herik heeft UEFA-secretaris Aigner om opheldering gevraagd over de gang van zaken rond de nominaties voor de verkiezing van Europees trainer van het jaar. Trainer Bert van Marwijk is bij de tweede selectieronde afgevallen.

De titel gaat naar Del Bosque (Real Madrid), Topmöller (Bayer Leverkusen) of Ferguson (Manchester United). De oefenmeester van Feyenoord kreeg tot dusver de meeste stemmen van alle genomineerde trainers. Op de door de website van de UEFA gehouden peiling kreeg Van Marwijk meer dan twee keer zo veel stemmen als nummer twee Del Bosque.

De UEFA was niet gevoelig voor de veelal Rotterdamse fans die via internet hun stem uitbrachten. ,,Raar, want wat heeft een verkiezing voor zin als de uitslag toch de prullenbak in gaat'', aldus Van den Herik. De voorzitter vindt het vooral vreemd dat Ferguson zichzelf heeft genomineerd.

De trainer van Manchester United, een club die vorig jaar niet succesvol was, maakt deel uit van het comité dat de nominaties verzorgt. ,,Ik heb Aigner om opheldering gevraagd. Als hij geen passende verklaring heeft, dienen we een protest in'', aldus Van den Herik.